«Περιμέναμε ότι θα ήταν ντέρμπι. Η δημοσκόπηση που βγήκε δύο μέρες πριν τις εκλογές έδειχνε 15% μπροστά τον κ. Μεϊμαράκη ήταν ψεύτικη. Δεν ξέρω πως έγινε αλλά απείχε από αυτό που παίρναμε όλοι από την κοινωνία ως μήνυμα. Οι δυο γύροι είχαν διάφορα πολιτικά χαρακτηριστικά. Στον πρώτο γύρο ήταν σημαντική η ενότητα και ο κ. Μεϊμαράκης κέρδισε ως ο πλέον κομματικός. Στον δεύτερο γύρο επικράτησε το ποιος θα ήταν καλύτερος μελλοντικός πρωθυπουργός» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, συμπλήρωσε πως «το σενάριο με τον κ. Καραμανλή δεν ευνόησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη» και υπογράμμισε με νόημα ότι «σε ολόκληρη την προεκλογική εκστρατεία ο κ. Μείμαράκης δεν έβγαλε με τους υπόλοιπους υποψηφίους έστω και μια φωτογραφία. Αντίθετα ο Κυριάκος μπόρεσε να μας ενώσει όλους»!

Από την πλευρά του ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης στάθηκε στο ότι «η άλλη πλευρά ταύτισε τον Μεϊμαράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ» εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς πως  αυτό ήταν που έκανε το μεγαλύτερο κακό στον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πρόσθεσε πως «Για τον κ. Μεϊμαράκη ήταν δυσάρεστες οι εσωκομματικές εκλογές».

Ο κ. Όμηρος Τσάπαλος, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και στέλεχος της ΝΔ, σημείωσε ότι: «Δεν υπήρχε ποτέ το δίλλημα μεταξύ Καραμανλισμού και Μητσοτακισμού. Το πραγματικό δίλλημα ήταν ανανέωση ή στασιμότητα και εκεί κρίθηκαν όλα».

Παράλληλα, η κ. Έλενα Ράπτη αναφορικά με την εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία υπογράμμισε πως: «ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα», ενώ η κ. Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως ο νέος πρόεδρος του κόμματος: «έπεισε πως μπορεί να ανανεώσει την παράταξη»!