Διάγγελμα στο απανταχού ΠΑΣΟΚ απεύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της ΚΟ ομάδας του κόμματός του, με το βλέμμα εμφανώς στην ευρεία κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ -σε μια ομιλία- που σε άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προεκλογική.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας της για λοιδορία και λάσπη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κατεξοχήν από αυτούς που το έβαλαν στα πόδα και μετά έριχναν λάδι στη φωτιά ποντάροντας στην αποτυχία.

Η δική μας στάση σημείωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην ΚΟ και στην κομματική βάση είναι στάση πατριωτική».

Ο Γιώργος Παπανδρέου για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό απευθύνθηκε στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι παράδοση του ΠΑΣΟΚ να μπορούμε να αλλάζουμε τα δεδομένα και εδώ και έξω, αυτή είναι η παράδοση του ΠΑΣΟΚ».

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των κινήσεων της κυβέρνησής του και απάντησε στα περί μη διαπραγμάτευσης που έχουν ακουστεί, υποστηρίζοντας ότι εάν είχε ακούσει την αντιπολίτευση η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει από τον περασμένο Μάιο. Δείχνοντας τη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι «μας κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι δεν πετύχαμε, αυτή είναι η απάντηση σε όσους μας κατηγορούν.