Το Πυροβολικό τίμησε σήμερα την Προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού, στη Νέα Πέραμο Αττικής, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού συνέδεσε κάθε έπος της ελληνικής ιστορίας με κάθε έπος του Πυροβολικού, σχολίασε ότι «ο βρυχηθμός των πυροβόλων υπήρξε πάντοτε αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση του πολέμου σε κάθε επίπεδο».

Παράλληλα εξήρε την «άριστη στρατιωτική και επιστημονική γνώση του αντικειμένου τους» των σύγχρονων πυροβολητών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα κανόνια βρίσκονται στα χέρια αξίων χειριστών». «Τούτο ισχύει και σήμερα, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας για το σύνολο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, και αποτελεί την πλέον αδιάψευστη απόδειξη ότι η πατρίδα παραμένει όρθια και αξιοπρεπής, καθώς διαθέτει ένα αμυντικό σύστημα ισχυρό και αξιόπιστο. Διαθέτει Ένοπλες Δυνάμεις που αναγνωρίζονται και τιμώνται από συμμάχους και εταίρους, που αποτελούν ισχυρό βραχίονα της αποτροπής και εγγυητή της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας».

«Το σύνολο του προσωπικού, σε όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες και σε κάθε εσχατιά της ελληνικής γης, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, δίνει τον καλύτερο του εαυτό για την πατρίδα, μια προσφορά που σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε όλοι», διαβεβαίωσε ο υπουργός.

«Σήμερα γιορτάζει το Πυροβολικό μας και την επίσημη αυτή στιγμή ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας ότι θα συνεχίσουμε την πορεία μας στηριζόμενοι στα πανάρχαια ιδανικά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας», επισήμανε ο κ. Καμμένος, και απευθυνόμενος προς τους πυροβολητές τους προέτρεψε:

«Να συνεχίσετε με υπευθυνότητα και υψηλό φρόνημα την περαιτέρω αύξηση της ισχύος του πυροβολικού μας,

Να συνεχίσετε το έργο σας, μνήμονες της ιστορικής παρακαταθήκης, των αγώνων και των θυσιών των πυροβολητών προκατόχων σας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεναγήθηκε στη στατική έκθεση οπλικών συστημάτων του Πυροβολικού, ενώ στους παρισταμένους προσφέρθηκαν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, βουλευτές κομμάτων, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι τοπικές αρχές.