Τη βεβαιότητά του ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 20 Δεκεμβρίου εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε μέσα σε 20 ημέρες πρέπει να λυθούν ορισμένα οργανωτικά προβλήματα και οι τέσσερις υποψήφιοι να πείσουν τους πολίτες ότι πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες λέγοντας μάλιστα πως η «επένδυση των 3 ευρώ – κόστος συμμετοχής στις εκλογές – είναι καλή καθώς επιλέγει κάποιος τόσο πρόεδρο της ΝΔ όσο και εν δυνάμει πρωθυπουργό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως τα κόμματα και η κοινωνία έχουν πάρει «διαζύγιο» και η συμμετοχή σε εσωκομματικές διαδικασίες γεφυρώνει αυτό το χάσμα που έχει δημιουργηθεί. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι εκείνος ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Μητσοτάκης είπε πως το κόμμα «πρέπει να ανασυγκροτηθεί οργανωτικά από το μηδέν» και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων ώστε να δημιουργήσει στη συνέχεια λιτές και χαλαρές δομές με μικρό κόστος.

«Χρειαζόμαστε ένα ιδρυτικό συνέδριο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι το τακτικό συνέδριο που θα γίνει την άνοιξη θα πρέπει να ξαναδεί το καταστατικό στο σύνολό του και η ΝΔ να ανοιχτεί σε κοινωνικές ομάδες που αυτή τη στιγμή «είναι πολιτικά ορφανές».

Ο Κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής.