Το ενδεχόμενο συνεννόησης με την παρούσα κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «επικίνδυνη», απέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας από τους τέσσερις διεκδικητές της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ απομένουν λιγότερες από 24 ώρες για τη διαδικασία εκλογής στο κόμμα.

«Δεν βλέπω κανένα περιθώριο συναίνεσης με αυτή την κυβέρνηση ούτε μπορώ να φανταστώ πώς ένας μεγάλος συνασπισμός θα λειτουργήσει σε όφελος της χώρας. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι επικίνδυνη. Μια κυβέρνηση η οποία δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές οδηγεί τη χώρα σε τελείως λάθος κατεύθυνση. Μια κυβέρνηση η οποία συνολικά απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι κατά την άποψή μου είναι και ανίκανοι και εμμονικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «άγχος για την κυβερνητική πλειοψηφία» από την πλευρά του κ. Τσίπρα και άλλων, διερωτώμενος: «Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως γιατί ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά είπε ψέμματα; Μήπως γιατί ο κ. Τσίπρας κατέστρεψε 35 δισ. αξίας τραπεζικών τίτλων;». «Οι μετοχές των συστημικών τραπεζών άξιζαν τον Ιούλιο του 2014 37,8 δισ.. Από αυτά το 62% άνηκε στο ΤΧΣ, στον Έλληνα φορολογούμενο. Και σήμερα αξίζουν με το ζόρι 800 εκατ. Καταστράφηκε αξία 37 δισ. και γ΄αυτό υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη και προσωπική ευθύνη του κ. Βαρουφάκη ο οποίος δεν θα ξεφύγει εύκολα από αυτά που έκανε», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας ότι «είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για εκλογές ή άλλες εξελίξεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα» ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι είναι δουλειά του Προέδρου της Δημοκρατίας να επιτρέπει ή να μην επιτρέπει εκλογές. Δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Δεν ξέρω αν εξήντλησε αυτή τη δυνατότητα όταν ζητήθηκε να βρεθούν οι συναινέσεις πριν από τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση σέβομαι το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά λυπάμαι, αν δεν υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έστω και με άλλο τρόπο, η χώρα οδηγείται σε εκλογές».

Ερωτηθείς αν η χώρα αντέχει εκλογές για τέταρτη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο απάντησε ότι «αν χρειαστεί θα αντέξει», για να προσθέσει: «Αν πέσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί θα πέσει; Από εμάς θα πέσει ή από τη δικιά μας ανικανότητα;».

«Αυτή η κυβέρνηση γεννήθηκε μέσα στο ψέμα και θα σβήσει μέσα στην ανικανότητά της», τόνισε.