Την πολιτική του δήμου Αθηναίων στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και τη συνολική στρατηγική της δημοτικής του αρχής για την πρόνοια και την κοινωνική συνοχή, παρουσίασε διεξοδικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

Oι κ.κ. Καμίνης και Μητσοτάκης συζήτησαν επίσης τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης της Αθήνας, με αιχμή τις πρωτοβουλίες στήριξης της επιχειρηματικότητας και τόνωσης του τουριστικού ρεύματος, με τις δράσεις προώθησης της πρωτεύουσας ως αποκλειστικού τουριστικού προορισμού.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη, «φορέα εκσυγχρονιστικών αντιλήψεων» με τον οποίο είπε, «υπάρχει κοινό πεδίο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων» και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον δήμαρχο για την εξαιρετική, όπως είπε, δουλειά που έχει κάνει ο δήμος στη στήριξη της αθηναϊκής επιχειρηματικότητας: «Η Αθήνα, μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ένα κέντρο του υγιούς επιχειρείν», τόνισε. Αναφερόμενος στο Προσφυγικό, επισήμανε ότι η διαχείρισή του, «αποτελεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση για ολόκληρη τη χώρα και ειδικά για την Αθήνα – και φυσικά, ο μεγάλος κίνδυνος τον οποίο έχουμε μπροστά μας ως Ελλάδα, είναι να υπάρχει μία διαφορετική αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος από την Ευρώπη, και να βρεθούν εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι στην Ελλάδα, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες».

«Προφανώς ο δήμος από μόνος του δε μπορεί να λύσει αυτό το θέμα. Είναι ζήτημα το οποίο αφορά την εθνική πολιτική και είναι ζήτημα το οποίο απαιτεί την απόλυτη σύμπλευση της ελληνικής κυβέρνησης με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, οι οποίες έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.