Να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που ήδη εργάζεται σε δήμους και περιφέρειες, να γίνουν νέες προσλήψεις για τη στελέχωση τους, καθώς και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών τους, προτείνει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με επίκαιρη ερώτηση της προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με αντικείμενο το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Όπως υποστηρίζει η κ. Παπαρήγα, από την εξάμηνη εφαρμογή του προγράμματος αποδεικνύεται «πολιτική αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων, ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις και πολιτική χειραγώγηση των εργαζόμενων στις Περιφέρειες και τους Δήμους».

«Οι περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Περιφερειών και των Δήμων το 2010 – 2011 ανήλθαν σε 1,4 δις ευρώ με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα», τονίζει η κ Παπαρήγα και σημειώνει:

«Οι τεράστιες ελλείψεις στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, τα αθλητικά κέντρα, τα ΚΑΠΗ κ.λ.π., παράλληλα με την παντελή έλλειψη έργων υποδομής, θα επιδεινώσουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών της λαϊκής οικογένειας».