Η πρόταση εξαγοράς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης με το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την άποψη πως ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος έχει ανάγκη συγχωνεύσεων ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης, ωστόσο, διευκρίνισε πως είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα που θα αποτρέπουν αποφασιστικά παρενέργειες από ολιγοπωλιακές καταστάσεις και συμπεριφορές.

«Διερευνούμε τα στοιχεία και το περιεχόμενο συγκρότησης ισχυρού τραπεζικού δημόσιου πυλώνα. Ο πυλώνας αυτός δεν μπορεί παρά στις σημερινές συνθήκες να προκύπτει μέσα από τη σύμπραξη Εθνικής, ΑΤΕ, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει με σαφήνεια για τις επιλογές της και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει, ενώ προανήγγειλε κύκλο συναντήσεων με τις διοικήσεις των τραπεζών και τα σωματεία των εργαζομένων σε αυτές.