Σε 885 εκλογικά κέντρα με 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα. Αλλά η συγκεκριμένη απόφαση πέρασε σε… δεύτερη μοίρα!

Οι εκπρόσωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη έθεσαν για ακόμα μια φορά ζήτημα χρησιμοποίησης από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη των υποδομών του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, καταγγέλλοντας τηλεφώνημα που έγινε από τα κεντρικά γραφεία στον πρώην βουλευτή Αχαΐας κ. Μπεκίρη και του ζητήθηκε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η πλευρά Μεϊμαράκη πάντως κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και το καταδικάζει.

Ο εκπρόσωπος του Άδωνι Γεωργιάδη κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώην γγ Εθελοντών και εν ενεργεία μέλος της ΠΕ κ. Σιάνης χθες προσπάθησε να πάει στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, αλλά του απαγόρευσαν αρχικά την είσοδο και τελικά του επετράπη να εισέλθει μετά από παρέμβαση του διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε άγνοια του περιστατικού και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έδωσε εντολή στους άντρες της ασφάλειας να εμποδίσουν την είσοδο στον κ. Σιάνη. Η πλευρά Μεϊμαράκη πάντως και σε αυτή την περίπτωση δήλωσε άγνοια για το γεγονός, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος τη δουλειά που είχε την τελείωσε και η γραμματεία του δεν υπάρχει πια.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης με επιστολή του στους άλλους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ ζητά σε πιο σκληρό ύφος τη διεξαγωγή debate ή εθνικών συνδιασκέψεων, αφήνοντας αιχμές και για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου του κόμματος παρότι είναι υποψήφιος.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, απαντώντας στην επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέρουν ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν το καταστατικό.

«Το καταστατικό της ΝΔ, το οποίο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και πρώτος ο Β. Μεϊμαράκης έχει θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε όλοι. Καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν θα γίνει αποδεκτή. Θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας το καταστατικό παρά τις προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες ορισμένων. Δεν θα φέρουμε στο προσκήνιο ζητήματα παραπολιτικής και όλα όσα ανατροφοδοτούν την εσωτερική ένταση» τονίζουν χαρακτηριστικά.