«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι μια ολοκληρωμένη υποψηφιότητα που κράτησε την παράταξη ενωμένη, που αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία» σημείωσε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις υποψηφιότητες για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), τις οποίες όλες χαρακτήρισε «αξιόλογες», ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο «Πρακτορείο 104,9 FM», στην εκπομπή «Δύο στις 12» και στους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός «καθ’ όλα αξιόλογος» και ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης διαθέτει «μια επάρκεια», όπως έδειξε η θητεία του σε υπουργεία και ο Απόστολος Τζιτζικώστας «είναι ένα νέο παιδί, που και αυτός δείχνει τσαγανό, πάει κόντρα στο ρεύμα και αυτό το εκτιμά το εκλογικό σώμα».

«Αυτοί θα κριθούν και πιστεύω ότι η ΝΔ με ασφάλεια θα πάει στο μέλλον» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα αρχών και αξιών» και ότι έχει αποκτηθεί «πολύ πείρα» από τέτοιες διαδικασίες και συνέχισε:

«Άρα, έχουμε πολύ πείρα. Εμείς αυτή τη διαδικασία θα την περάσουμε με άνεση, θα υπάρξει ένας δημοκρατικός διάλογος, οι υποψηφιότητες είναι αξιόλογες, ο καθένας κάτι πρεσβεύει».

«Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη. Πιστεύω ότι ολοκληρωμένη υποψηφιότητα είναι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και νομίζω ότι αυτή η ευκαιρία χρειάζεται, γιατί και την παράταξη θα κρατήσει ενωμένη και νομίζω ότι μέσα στη Βουλή χρειάζεται μια αντιπαράθεση κύρους, το οποίο διαθέτει ο Β. Μεϊμαράκης, ως ένας άνθρωπος που έχει περάσει από πολλά πόστα και μέσα στο κόμμα και στο πολιτικό σκηνικό και έφερε και καλά αποτελέσματα στις εκλογές, παρότι, πάντα ο στόχος ο δικός μας είναι να κερδίσουμε τις εκλογές» υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε:

«Το έχω δηλώσει από την αρχή και ο λόγος που πολλά στελέχη δεν ενεπλάκησαν στη διαδικασία είναι η δική του παρουσία στη διεκδίκηση της ηγεσίας».