Κακλαμάνης: Αδικαιολόγητη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ

Ερώτηση του βουλευτή προς τους κ.κ. Κουρουμπλή και Τόσκα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:13
20/10/2015
Κακλαμάνης: Αδικαιολόγητη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ
2
loading

Ενημέρωση για τις αιτίες που οδήγησαν την κυβέρνηση στην αδικαιολόγητη -όπως τη χαρακτηρίζει- απόφαση για διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα.

Ο κ. Κακλαμάνης επικαλείται μάλιστα πρόσφατα δημοσιεύματα, με καταγγελίες πως η συγκεκριμένη απόφαση στηρίζεται σε κομματικές πιέσεις του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έσπευσε να συγχαρεί με επιστολή τον υπουργό, επικροτώντας τη διάλυση της ομάδας.

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής ερωτά «σε ποιο επιχειρησιακό σχέδιο στηρίζεται η απόφαση και από ποια υπηρεσία θα αντικατασταθεί το έργο, που αυτή προσέφερε, με πολλές επιτυχίες κατά την προσπάθεια καταπολέμησης παραβατικών και εγκληματικών ενεργειών;».

Τέλος, ζητά να ενημερωθεί «σε ποιες υπηρεσίες θα μετακινηθούν οι 280 αστυνομικοί που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΕΛΤΑ;», τη στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν, ότι μόνο 70 δήλωσαν πως επιθυμούν να συνεχίσουν να υπηρετούν σε υπηρεσίες αστυνόμευσης και συγκεκριμένα στην Άμεση Δράση, ενώ 140 από αυτούς στην ΟΠΚΕ και 70 στα ΜΑΤ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Πυλαρινός

    Εχθροί των κομμουνιστών ήταν ο Χωροφύλακας, ο Παπάς κι' ο Δάσκαλος. Το Δάσκαλο κατάφεραν και τον έκαμαν κομμουνιστή (τι αριστερός και τρίχες) και επειδή τους δύο άλλους δεν μπορούν να τους "προσυλητίσουν" τους καταργούν. Βλέπετε τα μ...ς που τους πιστέψατε και τους φέρατε στην εξουσία. Σε λίγο θα δοκιμάσετε και τη γλύκα του κομμουνιστικού παραδείσου όρνια.

  2. avatar geo74

    Αίτημα του σύριζα η διάλυση των δέλτα.
    Λογικό, το αριστερό κράτος χρωστάει πάμπολλα γραμμάτια στο αριστερό παρακράτος από όλα τα χρόνια των μπαχάλων.
    Παρεμπιπτόντως, έχει περάσει κοντά 1 χρόνος δίχως καψίματα στην Αθήνα και τρομοκρατικές ενέργειες, χρόνος στον οποίο έχουν επιβληθεί τα πιο αντιλαϊκά μέτρα στη νεοελληνική ιστορία. Ακόμα και τα γκαζάκια δεν πιάνουν φωτιά όπως παλαιότερα....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει