Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η διάταξη του νομοσχεδίου για την ιδιωτική ασφάλιση που ρυθμίζει χρέη των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κληροδότησε χάος στα νοσοκομεία, τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να προχωρήσει άμεσα στη διαχείριση του προβλήματος. «Ρυθμίσαμε τα χρέη της ΝΔ για να βγάλουμε το ΕΣΥ από την ομηρία», πρόσθεσε η υπουργός Υγείας και παραδέχθηκε ότι δεν είναι ευχάριστο για την κυβέρνηση να προχωρεί στη ρύθμιση, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι το εμπάργκο του Μαΐου έφερε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς και Κώστας Μαρκόπουλος, έκαναν λόγο για σκάνδαλο και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι έχει κάνει τη Βουλή «πλυντήριο παράνομων αναθέσεων», υποστηρίζοντας ότι το Μάιο δόθηκε εντολή στις διοικήσεις των νοσοκομείων να προμηθεύονται με απευθείας αναθέσεις.

«Δεν ερχόμαστε εδώ να κάνουμε ξέπλυμα παρανομιών», απάντησε η υπουργός Υγείας και τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τριπλοί έλεγχοι των προμηθειών, διαβεβαιώνοντας ότι όπου διαπιστωθούν παρανομίες θα αποδοθούν ευθύνες.
ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τη ρύθμιση διατυπώνοντας αμφιβολίες για τη νομιμότητά της.