«Αξιοκρατία, αξιοσύνη, αξιολόγηση είναι έννοιες που θα πρέπει να γίνουν πράξη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Εκείνο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, αυτό που εγώ τουλάχιστον εκτιμώ, είναι να αισθανθεί ότι το κράτος λειτουργεί αξιοκρατικά» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

Και πρόσθεσε: «Όταν ένα κράτος θα λειτουργήσει αξιοκρατικά -και να το εννοούμε αυτό που λέμε- τότε οι καλύτερες δυνάμεις που διαθέτει θα αξιοποιηθούν στο έπακρο. Όταν αξιοποιηθούν οι δυνάμεις, οι καλύτερες, ενός κράτους στο έπακρον, είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει και καλύτερα, πιο αποτελεσματικά, πιο ποιοτικά. Άρα, λοιπόν, αξιοκρατία, αξιοσύνη, αξιολόγηση είναι έννοιες που θα πρέπει να γίνουν πράξη».

Χαρακτήρισε «πρόκληση και πρόσκληση συνάμα» την επιλογή του πρωθυπουργού να τού αναθέσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και σημείωσε: «Έχουμε αξιόλογους συνεργάτες, που νομίζω θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε αυτές τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στον πρωθυπουργό».

«Πρέπει να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη ενός λαού, που σοφά ενεργών, έδωσε διέξοδο στο κρίσιμο ερώτημα που είχε μπει προεκλογικά, εάν η χώρα θα έχει άμεσα κυβέρνηση και δεν θα πάει πάλι σε εκλογές» επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να δικαιώσει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού προς το πρόσωπο του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα κερδίσει την «αναμέτρηση» με τα προβλήματα.