Στην παρουσία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου στην κυβέρνηση και το πλήθος των αντισημιτκών σχολίων που έχει κατά καιρούς κάνει αναφέρεται δημοσίευμα του Business Insider με τίτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός διορίζει υφυπουργό με τρομακτική συλλογή αντισημιτικών σχολίων».

Μετά την απροσδόκητα στιβαρή επανεκλογή του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχημάτισε την κυβέρνησή του και λόγω της κίμακας της νίκης του μπόρεσε να επιστρέψει στο συνασπισμό με τους ΑΝΕΛ, ένα μικρό κόμμα, παρά με κάποια από τα άλλα κεντρώα ή κεντροαριστερά κόμματα.

Μεταξύ των νέων υπουργών του είναι και ο Δημήτρης Καμμένος, από την πλευρά του κυβερνητικού εταίρου, των ΑΝΕΛ που διορίστηκε υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετείται στη ριζοσπαστική αριστερά, οι ΑΝΕΛ είναι δεξιοί και εθνικιστές. Κοινό τους σημείο η θεώρηση κατά της λιτότητας, γράφει το Business Insider.

Αλλά ο Καμμένος πάει πολύ παραπέρα από το δεξιός και εθνικιστής: έχει πίσω του μια ολόκληρη λίστα με απαίσια και συνωμοσιολογικά σχόλια για τους Εβραίους.

Πρόσφατα ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία από την πύλη του Άουσβιτς αντικαθιστώντας την επιγραφή «arbeit macht frei» (η εργασία απελευθερώνει) με τη φράση «Μένουμε Ευρώπη».

Ο Καμμένος έσβησε τον λογαριασμό του στο Twitter, όπου έγιναν πολλά από τα τέτοιου είδους σχόλια, σημειώνει το δημοσίευμα, και παραθέτει αρκετά.

dimeakenma2 dimeakenma3 dimeakenma4 dimeakenma5 dimeakenma6 dimeakenma7