Την πεποίθηση πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου στην εκπομπή στον Ενικό.

Συγκερκιμένα ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα δρομολογήσει γρηγορότερα από ότι είχαμε αποφασίσει ως πολιτικό συμβούλιο τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου», ενώ υπογράμμισε πως αν ο κ. Μεϊμαράκης το επιθυμεί «δικαιούται στο 100% να είναι υποψήφιος» ώστε να επανεκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διευκρίνιζοντας πως κατά την γνώμη του έχει πάρα πολλές δυνατότητες.

Όπως διευκρίνισε το γεγονός πως ένα κόμμα μετά την ήττα του Ιανουαρίου, αντί να συνεχίσει την πτώση, διατήρησε το ποσοστό του στα ίδια επίπεδα, είναι μια νίκη που οφείλεται στον κ. Μειμαράκη καθώς και στην ιστορία και παράδοση του κόμματος.

Τέλος αν και δεν μπόρεσε να προσδιορίσει χρονικά την διαδικασία, ανέφερε πως αν «όχι στην πρώτη σίγουρα στη δεύτερη σύγκλιση της επιτροπής, θα προσδιοριστεί και ανακοινωθεί το νέο χρονοδιάγραμμα».