Τη δική του κοινή ερώτηση έκανε ο παρουσιαστής της ΕΡΤ  και συντονιστής του αποψινού debate, Πάνος Χαρίτος στους δύο αρχηγούς, Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Γιατί οι ψηφοφόροι να δεχτούν ως αξίωμα ότι αυτό που υπόσχεστε είναι εφικτό (ορμώμενος από δήλωση του Καναδού οικονομολόγου Κένεθ Γκάλμπρεϊθ ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού);

Τσίπρας: Τα πράγμα δεν θα αλλάξουν νέτα σκέτα. Κατάλαβα πως η πολιτική δίνει δυνατότητες πάλης και μάχης. Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν μόνα τους έτσι νέτα σκέτα χωρίς μάχες, εδώ τίποτα δεν χαρίστηκε. Σε αυτό καλούμε τους νέους. Να βγει η χώρα από την επιτροπεία. Για να βγούμε χρειάζονται σταθερά βήματα, αγώνας και προσπάθεια. Ζητώ από τον λαό να δώσει εντολή συνέχειας σε μια προσπάθεια που αρχίσαμε μαζί, για να μη μείνει η ελπίδα στη μέση, η ελπίδα που θα έρθει όμως με σχέδιο. Ο λαός πρέπει να σταματήσει να ματώνει. Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας πως θα διαπραγματευθούμε. Έγιναν πολλά καλά σε αυτούς τους 7 μήνες, όπως το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ανοίξαμε την ΕΡΤ, καταργήσαμε το 50ευρω στα νοσοκομεία.

Μεϊμαράκης: Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα όσοι ψήφισαν έχουν μπροστά τους να συγκρίνουν τις υποσχέσεις με τα πεπραγμένα του σήμερα. Τον πίστεψαν και από το Γενάρη μέχρι τώρα η Ελλάδα έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Πρέπει να πάνε στην κάλπη , να συγκρίνουν και να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας.

Η ΝΔ είχε τοποθετηθεί για ζητήματα που πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να επιλύσουμε, όπως και κάναμε. Ο κ. Τσίπρας συμπορευόμενος με τη Χρυσή Αυγή δεν ήθελε να βγάλουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μας έριξε και αποφάσισε μόνος του να πάει σε εκλογές, εμείς του λέγαμε να μην το κάνει. Τώρα η Ελλάδα έχει αλλάξει και η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα.