Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ άσκησε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β’ Αθήνας, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στον Real FM. «Είναι μύθος τα περί παράλληλου προγράμματος που θα μετριάσουν τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, όπως και αυτά τα ισοδύναμα που λέει η ΝΔ», τόνισε.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν υπάρχουν πολιτικές διαφορές στις πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο κ. Παφίλης παρατήρησε: «Αυτό καταγράφηκε στο τρίτο μνημόνιο που ήρθε να προστεθεί στα άλλα δύο μνημόνια, τα οποία όχι μόνο δεν τα κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια θα έλεγα. Επομένως, αυτό καθορίζει αντικειμενικά και τη σύμπτωση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων. Φυσικά φραστικές ή επί μέρους λεπτομέρειες που έχουν κάποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν, αλλά όμως είναι και οι δύο δεσμευμένοι, όχι και οι 2 και τα 5 κόμματα που το ψήφισαν, ότι θα ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα το οποίο καθορίζει και με λεπτομέρειες ποια θα είναι η πολιτική το επόμενο διάστημα, η οποία πολιτική θα είναι αντιλαϊκή».

Σχετικά με αν υπό αυτές τις συνθήκες τα περί παράλληλου προγράμματος που θα μετριάσουν τα μέτρα του τρίτου μνημονίου τα θεωρεί υποκριτικά, ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ ανέφερε: «Μύθος είναι αυτά. Είναι ένας μύθος, είναι ορισμένα μέτρα τα οποία προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και αυτά τα ισοδύναμα που λέει η Ν.Δ. είναι ένας μύθος. Εδώ είναι καθορισμένα όλα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Επομένως, όποιος είναι πρώτος, γιατί θα υπάρξει κυβέρνηση απ’ ότι φαίνεται αν δεν γίνει ο μεγάλος συνασπισμός, θα υπάρξει κάποια συμμαχική κυβέρνηση, θα εφαρμόσει με ακρίβεια αυτό που έχει βάλει και την υπογραφή του. Δηλαδή το τρίτο μνημόνιο συν, λέω, τα δύο προηγούμενα».