«Αν δεν μαζέψετε τον Πάγκαλο, κανένας δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο». Η φράση αυτή εκστομίστηκε από τον Μίμη Ανδρουλάκη ενώπιον δεκάδων συνδαιτυμόνων στο καφενείο της Βουλής, ενώ στο πηγαδάκι υπήρχαν και 4-5 συνάδελφοί του από εκείνους που κατά καιρούς έχουν υψώσει τους τόνους ενάντια στα μέτρα.

Λίγο νωρίτερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε για άλλη μια φορά προκαλέσει αίσθηση, όταν μιλώντας στην αίθουσα της ολομέλειας υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του στην εφημερίδα «Ελ Μούντο».

Επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν τα όσα δήλωσε περί τανκς, εξήγησε ότι άλλα είπε κι άλλα μεταφέρθηκαν. Είπε, δηλαδή, ότι «σε μερικές περιπτώσεις όπως στην Αργεντινή, χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία και τα τανκς. Στο Μπουένος Άιρες υπήρξαν 42 νεκροί σε τρεις ημέρες. Αυτή η μοίρα που έχει ζήσει ο ελληνικός λαός στην παλαιότερη ιστορία του δεν τον απειλεί».

Όπως ήταν αναμενόμενο τα λεγόμενά του προκάλεσαν νέες αντιδράσεις στις πτέρυγες της αντιπολίτευσης. Καθώς όμως οι ώρες είναι κρίσιμες, πολύ πιο βαρύνουσα είναι η αντίδραση των συντρόφων του, ιδίως όταν τη συνδέουν άμεσα με τη στάση τους στην ψηφοφορία της Τετάρτης.