«Προκαλώ τον Τσίπρα να δώσουμε συνέντευξη κοινή αν και θεωρώ ότι πρέπει να τον απαξιώσω», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

«Με το Λαφαζάνη θα έπρεπε να μιλάω», κανονικά ομολόγησε ο κ. Μεϊμαράκης και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού.

«Ο Τσίπρας είναι στο γήπεδο του μνημονίου πια. Αν πράγματι είχε την ευγένεια την πολιτική, θα έπρεπε να με είχε πάρει τηλέφωνο από χτες να μου χε πει ότι θα κάνει ΚΥΣΕΑ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «φαστιζει κι έχει μπει σε κατηφόρα».

«Δεν του έχω επιτρέψει να συμπεριφέρεται έτσι, με πολιτική αλητεία. Από χτες έπρεπε να με πάρει τηλέφωνο κι όχι να το μαθαίνω από δημοσιογράφους ότι θα με πάρει ή με πήρε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να καταλάβει ότι δεν θα παίζει με τη χώρα και με λαϊκισμούς και τακτικισμούς».

«Γιατί μας πάει σε εκλογές; Είναι τρελό! Θέλει να φύγει; Ας βάλει τον Δραγασάκη ή τον Τσακαλώτο. Ο ίδιος δεν το αντέχει, δεν το πάει, δεν το θέλει. Αυτό που κάνει δεν είναι δημοκρατικό», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε πως το κόμμα του θα παραλάβει κανονικά τη διερευνητική εντολή παρά τα όσα δήλωσε ο Τσίπρας: «Όσο μπορούμε να τον καθυστερήσουμε για λόγους δημοκρατίας. Για να καταλάβει ότι δεν είναι ο δικτάτορας. Να συνέλθει το παιδί, έχει ξεφύγει!»

«Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Να έρθει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό. Έχει χάσει πλήρως την αριστερή του ταυτότητα. Είναι ένας μνημονιακός ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα», τόνισε.

«Ζητώ να ανοίξει η βουλή να δούμε πόσους έχει ο κ. Τσίπρας. Οι Κ.Ο. εμφανίστηκαν συμπαγείς», είπε και εξήγησε πως ίσως είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης, αλλά σε κάθε περίπτωση ίσως να μην πάμε σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου».

Άλλωστε, «δικτάτορας είναι ο Τσίπρας;» αναρωτήθηκε.