Δεν χρειάζονται εκλογές τώρα, τόνισαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, οι οποίοι συναντήθηκαν στο δημαρχείο.

Ηταν μια συνάντηση γνωριμίας του νέου προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον δήμαρχο και αμέσως μετά ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: «Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που νέοι άνθρωποι μπαίνουν στην πολιτική ζωή της χώρας με πρωτοβουλίες. Ελπίζω ότι η Αριστερά που εκφράζει η ΔΗΜΑΡ είναι αυτή η οποία θα υπερισχύσει στο τέλος».

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα χρειάζεται όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων πραγματικά. Πρέπει να λέμε αλήθειες, να μην μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος και έτσι να πορευτούμε από εδώ και στο εξής με ένα άλλο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα, για να μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο η σημερινή συνάντηση έδειξε ότι μπορούμε να συζητούμε και να βρίσκουμε τα σημεία συμφωνίας, τα σημεία των συγκλίσεων εκείνα μέσα από τα οποία μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Σε ερώτηση για τις πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε: «Σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε για το ζήτημα των εκλογών. Αν προχωρήσουν μπροστά, υπάρξει συμφωνία, συζητηθεί το θέμα του χρέους, υπάρχει ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, βεβαίως να δούμε στη συνέχεια και όλα τα άλλα τα εσωτερικά ζητήματα που αφορούν μόνο εμάς, τη χώρα μας. Αυτό το οποίο αυτή τη στιγμή όλοι πρέπει να εστιάσουμε είναι στο να υπάρξει συμφωνία, να υπάρξει σταθερότητα και να μπορέσει να υπάρξει εμπιστοσύνη, έτσι ώστε να μην υπάρξουν μη αντιστρεπτές συνέπειας για την πραγματική οικονομία. Τα capital controls και όλη αυτή η κατάσταση έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση έλλειψης ρευστότητας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος υπογράμμισε: «Ολα είναι σε εξέλιξη. Περιμένουμε με αγωνία να εξελιχθούν τα πράγματα καλά. Είναι δύσκολα, η κατάσταση είναι δύσκολή, επίσης η πολιτική κατάσταση, θα έλεγα με πολύ ευγενικό τρόπο, είναι ιδιόμορφη, ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να την ξεπεράσουμε αυτή την ιδιομορφία και να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν αποκλείεται να λυθούν με εκλογές. Πρέπει πρώτα να λυθούν τα προβλήματα τα μεταξύ μας που υπάρχουν και εν συνεχεία και αφού μπει όλη η ιστορία σε μία καλή γραμμή, τότε, εντάξει, ίσως χρειαστούν και εκλογές».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλο και ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά από το κλείσιμο των Τραπεζών. Συναντήθηκε, επίσης, με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα ζητήματα του ΑΠΘ και κυρίως τη έλλειψη προσωπικού. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης στο θέμα της Παιδείας.