«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως εγγυητής της Κυβερνητικής συνοχής, αλλά και της σταθερότητας της χώρας έπρεπε να απαντήσουμε στο εξής δίλημμα: Απ’ τη μια να ψηφίζαμε όπως όριζε η συνείδησή μας, και από την άλλη να υπολογίζαμε όλες τις συνισταμένες των κινδύνων που μπορεί να διατρέξει η πατρίδα ανάλογα με την απόφαση που θα λαμβάναμε» τόνισε ο  Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Σγουρίδης, σε δήλωσή του για την εξουσιοδότηση προς τον Πρωθυπουργό για την διαπραγμάτευση και συμπλήρωσε πως «το Πατριωτικό – Δημοκρατικό Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως «Αναγκαίο Καλό» την πλέον δύσκολη στιγμή για την πατρίδα δίνει την κρίσιμη μάχη για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη»

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την κρίσιμη ώρα αποφασίσαμε να μην υποκύψουμε στις πιέσεις των εξωθεσμικών παραγόντων, που πόνταραν στην άτακτη φυγή μας από τη κυβερνητική συμμαχία. Επιλέξαμε την παραμονή μας και τη στήριξη της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος την 25η του Γενάρη. Μια προσπάθεια που είχε ως γνώμονα την επαναφορά αξιών όπως της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Ειλικρίνειας και της Δικαιοσύνης» υπογραμμίζει στην συνέχεια.

«Έχοντας στη φαρέτρα μας τις παραπάνω αξίες είμαστε σίγουροι, ότι παρ’ όλους τους εκβιασμούς, τις δυσκολίες και τις υποχωρήσεις από τις κόκκινες γραμμές μας, η Ελλάδα θα τα καταφέρει! Η Ελλάδα δεν θα λυγίσει και παρ’ όλες τις απώλειες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε το «Αναγκαίο Καλό» και οι εγγυητές της νίκης και της δικαίωσης του ελληνικού λαού. Και είμαστε αποφασισμένοι την επόμενη μέρα της συμφωνίας να κάνουμε τομές κόντρα στο παλιό και πελατειακό κατεστημένο, τη ρουσφετολογία και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα», επισημαίνει στην συνέχεια της δήλωσής του, ο κ. Σγουρίδης.

Καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «πρέπει οι Έλληνες να αλλάξουν νοοτροπία και με οδηγό τη γνώση και την επιστροφή στην παραγωγή να δοθεί η ώθηση προς τα εμπρός» προσθέτοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη από νέες δομές, καινοτόμες προτάσεις, νέα νοοτροπία και μαζική συμμετοχή. Η χώρα πρέπει να γίνει ένα εργοτάξιο» (με) «Διαφάνεια, Λογοδοσία, Αξιοκρατία παντού»!