Αναγκαίο χαρακτηρίζει το συμβιβασμό για μια βιώσιμη συμφωνία η Δημοκρατική Αριστερά. Το κόμμα τονίζει ότι είναι «η ώρα για τους εταίρους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων απομονώνοντας τα πλέον συντηρητικά στοιχεία» και η «η ώρα της μέγιστης ευθύνης για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

«Η παραμονή της χώρας στην  Ε.Ε. και στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη. Η κυβέρνηση κατέθεσε την πρότασή της στους θεσμούς. Έχουμε τονίσει εγκαίρως ότι η τελική συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι ακραία υφεσιακά μέτρα. Η χώρα όμως οδηγήθηκε σε ένα δίλημμα και μία καταληκτική ημερομηνία επιλογής, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα απόδοσης και επιμερισμού ευθυνών.

Είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει συμβιβασμός για μία βιώσιμη συμφωνία  και να αποκλειστούν οριστικά τα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη.

Είναι η ώρα για τους εταίρους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων απομονώνοντας τα πλέον συντηρητικά στοιχεία. Είναι η ώρα της μέγιστης ευθύνης για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών δεν διασφαλίζεται με όσα θα επακολουθήσουν μίας ενδεχόμενης επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και δεν διατηρείται με την επιστροφή στο παρελθόν»