Το καλύτερο θα ήταν οι εταίροι να καλέσουν την Ελλάδα για να μας κάνουν μια πρόταση που θα ήταν βιώσιμη για τη χώρα και όχι καταστροφική, τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα.

Διακοπή των διαπραγματεύσεων θα αποτελέσει μονομερή ενέργεια όπως μονομερής ενέργεια θα είναι και εάν σταματήσει η χρηματοδότηση μέσω του ELA, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως δεν πιστεύει σε αδιέξοδο, δεν βλέπει καμία πλευρά διατεθειμένη να το τραβήξει μέχρι τα άκρα και πως η κυβέρνηση κάνει σοβαρές προσπάθειες.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εκτίμησε πως την επόμενη μέρα του «Ναι» υπάρχει μόνο το κακό σενάριο και η βεβαιότητα της καταστροφής, ενώ με το «Όχι» θα ανοίξουν όλα τα χαρτιά και θα βρεθούμε στη μέση του δρόμου.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αλλά με χαμηλές προσδοκίες, συνέχισε, υπενθυμίζοντας πως σε όλη τη διαπραγμάτευση οι δύο πλευρές ανοίγουν τα χαρτιά τους στο τέλος.

Ήταν τόσο σκληροί απέναντί μας που συμπόνεσα και τους προηγούμενους, γιαι σε αυτούς υποθέτω θα κάνανε τα ίδια, ανέφερε χαρακτηριστικά.