Σε νέα προτροπή για συναίνεση προχώρησε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Όλι Ρεν «συμβουλεύοντας» το ελληνικό πολιτικό σύστημα να συναινέσει στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου κι όχι μόνο.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι εξαντλούνται τα περιθώρια για την πολιτική συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα στο πρόγραμμα προσαρμογής.

Το ερώτημα πλέον για την εμμονή αυτή των ευρωπαίων αξιωματούχων είναι τι φοβούνται και ουσιαστικά παρεμβαίνουν τόσο άγαρμπα στα εσωτερικά ελληνικά πράγματα.

«Οι Έλληνες πολιτικοί»-είπε ο κ.Ρεν μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ- «δεν έχουν πλέον πολύ χρόνο. Υπάρχουν προϋποθέσεις υπό τις οποίες βοηθάμε την Ελλάδα να μειώσει το χρέος και να αναθερμάνει την οικονομία. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνον, εάν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Αθήνα στηρίξουν το πρόγραμμα».

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι εξήγησαν στους Έλληνες πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί συναίνεση στη χώρα. Αυτό συνέβη στην Ιρλανδία, συνέβη στην Πορτογαλία, γιατί δεν μπορεί να είναι εφικτό στην Ελλάδα;», είπε ο κ. Ρεν και συμπλήρωσε :«Αναμένω, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει την αντιπολίτευση στο καράβι, ότι θα ενώσει τη χώρα. Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες, κατά τις οποίες εσωτερικές πολιτικές διαμάχες μπαίνουν στην άκρη και λαμβάνονται θεμελιακές αποφάσεις για μια χώρα».