Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς από μια κυβέρνηση η οποία και έχει την ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα.

Σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο βουλευτής Φθιώτιδος αναφέρει: «Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού αποκαλύπτουν το ναυάγιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής» και προσθέτει πως είναι «προφανές πως δεν μπορούμε να συναινέσουμε στη συνέχιση της εφαρμογής ενός αποδεδειγμένα λανθασμένου μίγματος οικονομικής πολιτικής».

Υπερασπιζόμενος τις θέσεις που έχει καταθέσει στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς, ο Χρήστος Σταϊκούρας τονίζει πως η εφαρμοζόμενη πολιτική όχι μόνο δεν επιλύει, αλλά επιβαρύνει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και ζητά την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα λάθη της και να προσεγγίσει με ευθύνη την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας

Σχετικά με το μνημόνιο, ο Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνει πως η τρόικα στην Ιρλανδία δέχτηκε την αλλαγή όρων του Μνημονίου στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της απασχόλησης και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί και αυτή προς αυτή την κατεύθυνση.