Στα δύο χωρίστηκε η κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και τώρα αναζητά τον τρίτο δρόμο για να μην πέσει στο κενό η όλη προσπάθεια.

Σύμφωνα με το «Έθνος», υπέρ της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, που θα αξιολογήσει την πρόταση του Μ. Σάλλα και όποιων άλλων προσέλθουν, είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Χ. Παμπούκης. Επιφυλακτικοί είναι η Λ. Κατσέλη, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, η Κ. Μπατζελή και όλοι σχεδόν οι βουλευτές από αγροτικές περιοχές.

Ερωτηματικό ακόμη υπάρχει για την τελική θέση που θα πάρουν στελέχη, όπως ο Θ. Πάγκαλος, ο Δ.Ρέππας, ο Χρ. Παπουτσής κ.ά., οι οποίοι για την ώρα δηλώνουν πως αναμένουν περισσότερα στοιχεία.

Οι πρώτοι είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης μέσω πώλησης κρατικών συμμετοχών. Οι δεύτεροι θυμίζουν την προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για δημόσιο πυλώνα. Μεταξύ των δύο στρατοπέδων έχει αναπτυχθεί μια τρίτη συμβιβαστική πρόταση.

Όσοι κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος θεωρούν ότι δημόσιος πυλώνας υπάρχει και είναι η Εθνική, και ότι από εκεί και πέρα θα πρέπει να αφεθούν οι διοικήσεις δημόσιων και ιδιωτικών τραπεζών «να κάνουν παιχνίδι».