Η ένταξη στην Ε.Ε. και το ευρώ είναι κορυφαία κατάκτηση της χώρας μας δήλωσε η υπουργός της Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και κατέστησε, όπως είπε, σαφές ότι η Ελλάδα έχει τις δυνάμεις, τις προϋποθέσεις και τις συμμαχίες για να προασπίσει την ένταξη αυτή.

Ως άνθρωπος που υπηρέτησα την Ε.Ε., θεωρώ ότι πρέπει να υπερασπιστούμε το ευρώ. Είναι ιστορικά ασυγχώρητο να μη βλέπουμε αυτό που έρχεται. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός και πολιτικός να αδρανεί, είπε.

Δεν έχουμε τη δυνατότητα, παρά να μετακινούμαστε προς τα μπρος, υπογράμμισε η Άννα Διαμαντοπούλου, στην αρχή συνέντευξης που παραχώρησε για τις αλλαγές στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Η υπουργός σημείωσε, περαιτέρω, ότι βρισκόμαστε σε μία από τις κρισιμότερες συγκυρίες της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Η Ελλάδα, είπε, απέχει ελάχιστα από το βάραθρο μιας πτώσης και ως εκ τούτου, πρόσθεσε, είναι αναγκαίο όλες οι πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές δυνάμεις του τόπου να βγουν από τον εγωιστικό τους εγκλωβισμό και να συνεννοηθούμε, να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για τη σωτηρία της χώρας. Οφείλουμε, είπε, να δώσουμε όλοι τη μάχη και περαιτέρω καθυστέρηση σημαίνει θηλιά στο λαιμό.

Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ακόμη ότι στο τέλος της κρίσης θα έχουμε μια άλλη Ελλάδα. Όμως, είπε, έχουμε μπροστά μας ένα τσουνάμι και οφείλουμε να υψώσουμε αναχώματα – κι ένα από αυτά είναι η Παιδεία.