«Αν δε βγούμε με ενιαία φωνή και δεν πραγματοποιήσουμε από αύριο αυτά που αποφασίζουμε, τότε θα έχουμε λύσει το χειρόφρενο για τη χρεοκοπία στη χώρα».

Η αποστροφή αυτή της Άννας Διαμαντοπούλου στο υπουργικό συμβούλιο δίνει μια χαρακτηριστική εικόνα του κλίματος που επικράτησε στην κρίσιμη και μαραθώνια αποψινή συνεδρίαση.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες για τα όσα διημείφθησαν, οι κόντρες και οι εντάσεις δεν έλειψαν, ωστόσο επικράτησε η σύμπνοια και η λογική του «δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να στηρίξουμε τα νέα μέτρα», συμπεριλαμβανομένων των «τσουχτερών» φορολογικών.

Η υπουργός Παιδείας ήταν από αυτούς που έθεσαν αρκετά ζητήματα. Μεταξύ αυτών, υποστήριξε ότι υπάρχει πρόβλημα εφαρμογής ορισμένων από τους στόχος που έχει αποφασίσει και ψηφίσει η κυβέρνηση.
Πρότεινε επίσης τον άμεσο συμψηφισμό των χρεών ιδιωτών και κράτους και επισήμανε την ανάγκη «να κινηθεί η αγορά με χρήμα, από όπου κι αν αυτό μπορεί να πέσει».

Αναφορικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η κ. Διαμαντοπούλου πρότεινε να υλοποιηθεί και να προχωρήσει ανά νομό, ει δυνατόν με ένα μόνιμο υφυπουργό που θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το αντικείμενο.