«Το τανγκό του κ. Σαμαρά, δύο βήματα μπρος ένα πίσω, δεν είναι η καλύτερη συνταγή για μία επανεκκίνηση της οικονομίας. Τα μέτρα τα οποία από πέρσι έχουμε ανακοινώσει και τα οποία τελευταία υιοθέτησε ο Α.Σαμαράς, από μόνα τους δεν αρκούν», αναφέρει η ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ αναφορικά με την συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ στο «Πρώτο Θέμα».

Το κόμμα αναμένεται να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση τις προσεχείς ημέρες.

Ο ΛΑ.ΟΣ σχολίασε και το μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα λέγοντας:

«Το πρόγραμμα της Ευρώπης για την Ελλάδα στο οποίο φυσικά εντάσσεται και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν είναι θέσφατο ότι θα μας βγάλει από την κρίση. Στην κοινή προσπάθεια εμείς ματώσαμε. Οι Ευρωπαίοι τουλάχιστον ας ιδρώσουν».

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο «Έθνος της Κυριακής»: «Εάν στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η ηγεσία και οι υπουργοί εργαζόντουσαν όσο μιλάνε, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα».

Τέλος, απαντώντας στις δηλώσεις Γιούνκερ, το κόμμα επεσήμανε ότι: «Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στους κοινοτικούς φίλους μας ότι η κλιμάκωση του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, θα δημιουργήσει επικίνδυνα αντανακλαστικά στη συνεργασία που πρέπει να υπάρξει μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας».