Ο πρώην υπουργός Άμυνας της ΝΔ, Ευ. Μείμαράκης, διευκρίνισε σήμερα μιλώντας στο Βήμα Fm ότι αυτό που εξέλαβε ως άσεμνη χειρονομία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν ήταν παρά ένα αθώο παιχνίδι με το κομπολόι του.

«Είχα πράγματι το χέρι στην τσέπη μου και έπαιζα το κομπολόι μου. Αν ο κ. Καρατζαφέρης νομίζει ότι έκανα κάτι άλλο, μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέπτεται. Έχω μάθει πλέον πως σκέπτεται ο κ. Καρατζαφέρης» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ.

Το νέο και πιο τραγελαφικό επεισόδιο στις σχέσεις ΛΑΟΣ – Μεϊμαράκη ξεκίνησε την Τετάρτη σε τυχαία συνάντηση των δύο ανδρών στον δεύτερο όροφο της Βουλής.

«Αηδιαστική χειρονομία»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι ο γαλάζιος βουλευτής έκανε «χειροπιαστή, απρεπή και -εντέλει- αηδιαστική χειρονομία». Η «γενετήσια» χειρονομία, σύμφωνα πάντοτε με τον ΛΑΟΣ, έγινε μπροστά στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή «παρουσία πολιτών και δη γυναικών».

Συνεχίζοντας το σχολιασμό ο ΛΑΟΣ ανέφερε στην ότι η εν λόγω χειρονομία «δεν προσβάλλει μόνο τον κοινοβουλευτισμό», αλλά και «τις Ενοπλες Δυνάμεις, των οποίων υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος, το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και εν τέλει τη ΝΔ» ενώ καλούσε τον πρόεδρο της ΝΔ να λάβει μέτρα σε βάρος του γαλάζιου πρώην υπουργού.

Από την πλευρά του, ο Β. Μεϊμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «ανάξιες ακόμα και διάψευσης» τις καταγγελίες του Γ. Καρατζαφέρη. Ο πρώην υπουργός επιβεβαίωσε ότι «διασταυρώθηκαν» με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, αλλά ο ίδιος «γύρισε το κεφάλι από την άλλη πλευρά και τον προσπέρασε».

Σύμφωνα με τον Β. Μεϊμαράκη, «η στάση αυτή του ΛΑΟΣ έχει να κάνει με την προσπάθεια απαξίωσης του Ζαππείου 2 μέσω της στροφής της πολιτικής επικαιρότητας σε κουτσομπολίστικα θέματα».