Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας Realnews Νίκος Χατζηνικολάου είχε από νωρίς δώσει μια γεύση της κατάθεσής του, αφού λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ανέφερε σε πηγαδάκι δημοσιογράφων ότι «θα αποδείξει πως τα αρχικά αδικήματα του Ακη Τσοχατζόπουλου δεν είναι παραγεγραμμένα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χατζηνικολάου εκτίμησε στην κατάθεσή του ότι είναι αναμφισβήτητο πως οι μίζες κατέληξαν στον Ακη Τσοχατζόπουλο, με δεδομένη την εμπλοκή στην υπόθεση του στενού του συνεργάτη κ. Μπέλτσιου.

Περαιτέρω, ο δημοσιογράφος φέρεται να υποστήριξε ότι τα εγκλήματα δεν έχουν παραγραφεί κι αυτό διότι η διαδικασία πληρωμής τμήματος της μίζας κινήθηκε το 2007.

Τόνισε παράλληλα την ανάγκη να διερευνηθούν κι άλλες πτυχές της υπόθεσης, ειδικά όσον αφορά το κομμάτι των συνεδριάσεων του ΚΥΣΕΑ όπου ελήφθησαν και οι αποφάσεις για τα υποβρύχια.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αποστροφή του κ. Χατζηνικολάου προς τα μέλη της επιτροπής, ότι στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου «άνοιγαν σαμπάνιες λίγο πριν γίνουν οι παραγγελίες».

Μιλώντας δε σε δημοσιογράφους μετά την κατάθεσή του εκτίμησε ότι το κλίμα για τον κ. Τσοχατζόπουλο είναι βαρύ κι ότι «βλέπει» παραπομπή του πρώην υπουργού για την υπόθεση.

Οι καταθέσεις μαρτύρων στην προανακριτική επιτροπή αναμένεται να συνεχιστούν με το δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.