Υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής και της θύελλας των αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος για τις εκατοντάδες αγωγές πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά ήρθε σήμερα η πρώτη παραίτηση από τις οικονομικές αξιώσεις.

 Την αρχή έκανε η χήρα του βουλευτή Σπύρου Πλασκοβίτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής αγωγής της στο Β.

Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι παραιτείται από το δικόγραφο που είχε καταθέσει εδώ και χρόνια. Ο δικηγόρος μάλιστα του δημοσίου της απέδωσε… εύσημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μακάρι το δικό της παράδειγμα να ακολουθήσουν και άλλοι.

Η ευχή του νομικού συμβούλου του δημοσίου πάντως, δεν φαίνεται να απέχει από την πραγματικότητα , καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η γραμματεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα ενδιαφερομένων να πληροφορηθούν ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν για να δηλώσουν ότι παραιτούνται από τις αγωγές και κατά συνέπεια από τις διεκδικούμενες οικονομικές τους αξιώσεις.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν φτάσει επτά υποθέσει που αφορούν τους πρώην βουλευτές Καλλιόπη Μπουρδάρα, Βασίλη Μπρακατσούλα, Άγγελο Αγγελούση, Αντώνη Ντεντιδάκη καθώς και τους κληρονόμους των πάλαι ποτέ βουλευτών Ιωάννη Σκουλαρίκη, Ευστάθιου Ανθόπουλου και Νίκου Παπαηλία.