«Μέλος της μεγάλης μας οικογένειας» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το Θανάση Βέγγο που πέθανε σήμερα μετά πολλούς μήνες νοσηλείας στον Ερυθρό Σταυρό.

«Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας δικός μας άνθρωπος, ένα μέλος της μεγάλης μας οικογένειας. Ο Θανάσης Βέγγος χάρισε σε όλους μας στιγμές μεγάλης χαράς, αλλά ακόμα και φιλοσοφικού προβληματισμού. Έβγαλε στην επιφάνεια, με τους ρόλους του, με την ίδια του την στάση, την ουσία της ανθρώπινης ζωής. Τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε όλοι μας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, αυτό που μας κάνει ανθρώπους – αυτό που τελικά μας ενώνει. Την ακατάπαυστη προσπάθεια και έμπνευση για την ζωή.

Μας έκανε να γελάμε, αλλά και να δεχόμαστε τον αυτοσαρκασμό ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας. Μας μίλησε για τη ματαιότητα της κενοδοξίας, της ενασχόλησης με τα μικρά και τα ασήμαντα. Μας θύμιζε την ουσία της ζωής, στον αγώνα για την επιβίωση και την ολοκλήρωσή μας, την αγάπη για τους συνανθρώπους μας.

Η πορεία του στην τέχνη αλλά και η στάση του στη ζωή, ταυτίστηκαν με την πορεία των κοινωνικών αγώνων και χαρακτηρίστηκαν από την ανθρωπιά, την καλοσύνη, την ειλικρίνεια, τον αυθορμητισμό και πάνω απ’ όλα το ήθος του.

Ο Θανάσης Βέγγος θα συνεχίζει να μας κρατά παρέα και να θυμίζει αξίες και παραδόσεις, οικίες, που μας ενώνουν όλους. Αντίο καλέ μας άνθρωπε».