Κατά της επίθεσης που δέχτηκε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

«Η Ελληνική Δημοκρατία, ο Ελληνικός λαός, γνωρίζει και έχει καταγράψει στη συνείδησή του γεγονότα αντίστοιχα του παρελθόντος, στις εποχές όπου “αγανακτισμένοι” πολίτες ,προερχόμενοι από τη Δεξιά ή οργανωμένοι από τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν επεισόδια εναντίον των δημοκρατικών πολιτών. Δεν μπορούμε να δεχθούμε εν έτει 2011, στη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία της χώρας μας, αντίστοιχες πρακτικές από δήθεν αγανακτισμένους πολίτες προερχομένους από την Αριστερά, όπως αποδεικνύεται»

Ο υπουργός κάλεσε τον ΣΥΝ να καταδικάσει την πρακτική των στελεχών του και να καλέσει τα μέλη του να σεβαστούν τους κανόνες της δημοκρατίας και της πολιτικής ηθικής.

«Αυτό που συνέβη είναι πολιτικά ανήθικο. Σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται στην ελληνική δημοκρατία να εκφράζεις την αντίθεσή σου, να διαδηλώνεις . Έχω πει επανειλημμένως ότι οι αστυνομικές αρχές είναι ακριβώς για να εγγυηθούν το δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα , να διαδηλώνει, να απεργεί. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ένα ιδιόμορφο παρακράτος που πάει να δημιουργηθεί όπου απαγορεύει την ελεύθερη έκφραση των πολιτικών και την πολιτική δράση των κομμάτων ή των πολιτικών κινήσεων ή σε κάθε περίπτωση την εφαρμογή των νόμων» πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε επίσης το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη να μην στέλνει την «μπάλα στην εξέδρα», αλλά να μιλάει μόνο για το κόμμα του και τις πολιτικές επιλογές του.