Τη δέσμευσή του για διατήρηση όλων των νοσοκομείων και τακτοποίηση των χρωστούμενων αμοιβών σε φαρμακοποιούς και γιατρούς εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο υπουργός τόνισε ότι ο ΟΠΑΔ έχει ήδη αρχίσει να πληρώνει τους φαρμακοποιούς, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα αρχίσουν οι πληρωμές και των γιατρών του οργανισμού για τους τελευταίους μήνες του 2010.

Ο υπουργός έκανε λόγο για ασυδοσία των νοσοκομείων, τα οποία, εδώ και δέκα χρόνια, δεν πλήρωναν και δεν νοιάζονταν. «Το νοσοκομείο δεν πλήρωνε γιατί ήξερε ότι θα πληρώσει ‘’το γκουβέρνο’’» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ζήτησε καλύτερη διαχείριση των νοσοκομείων και όχι περικοπές στα αναλώσιμα που είναι απαραίτητα για την περίθαλψη των ασθενών.

Όσον αφορά τη συγχώνευση των νοσοκομείων, ο υπουργός ζήτησε από το κοινό να μην ακούει τις φήμες που κυκλοφορούν. «Ο σχετικός διάλογος άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου», είπε ο Α. Λοβέρδος και τόνισε: «τα αποτελέσματα του διαλόγου και τις αποφάσεις θα τις ανακοινώσω μόνο εγώ. Ό,τι διαβάζετε στον Τύπο είναι ψέμα». Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει, αλλά θα υπάρξει εξορθολογισμός με συγχωνεύσεις διοικήσεων και καλύτερο επιμερισμό του ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.