Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει καταθέσει ερώτηση για το θέμα του ομόλογου που αγοράστηκε από τα ασφαλιστικά ταμεία ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ και το ΤΣΕΥΠ. Όπως ανέφερε σε ερώτηση του, η ζημιά από την αγορά του ομολόγου καλύφθηκε από το κράτος με νόμο που ψήφισαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα το 2007.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε ότι η ζημιά του Δημοσίου ανέρχεται σε πάνω από τρία εκατ. ευρώ από την αγορά δομημένου ομολόγου το 2007 από διάφορα ταμεία. Το αιτιολογεί λέγοντας ότι το συγκεκριμένο αγοράστηκε αντί 280 εκατομμυρίων ευρώ ενώ λίγους μήνες μετά την έκδοσή, ιδιαίτερα μετά τον θόρυβο που προέκυψε, το ίδιο ομόλογο επαναγοράστηκε από την JΡ Μorgan με συνολική αξία πώλησης 273.917.500 ευρώ».

Κατά τον Α. Λοβέρδο, ως συνέπεια της συγκεκριμένης πράξης ήταν να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με ποσό 3.067.762,48 ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε ως έκτακτη επιχορήγηση στα τέσσερα προαναφερθέντα ταμεία «προκειμένου να μην έχουν απώλειες και να λάβουν συνολικά ποσόν ίσο με το κεφάλαιο που κατέβαλαν για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα υπό την προϋπόθεση ότι είχαν καταθέσει τα χρήματά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος με ετήσιο επιτόκιο 3,92%».

Οι διευκρινίσεις του υπουργού Εργασίας αναμένεται να απασχολήσουν την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δομημένα ομόλογα.