Με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σήμερα στις Βρυξέλλες, με το αντικείμενο της συζήτησης να αφορά στις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και στο ρόλο της Ελλάδας στις προσπάθειες που γίνονται για την οικονομική σταθεροποίηση στην Ευρώπη.

Σε γενικές γραμμές οι δυο πολιτικοί άνδρες συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών οικονομιών αποτελεί βασικό στόχο ο οποίος, ωστόσο, δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις μειώσεις των μισθών.

Οι κ. κ. Παπανδρέου και Ντελόρ συνέπεσαν στην άποψη ότι χρειάζεται βελτίωση του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών στην Ευρωζώνη.

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, συναντήθηκε και με την Επίτροπο Σεσίλια Μάλστρομ με την οποία συζήτησαν το θέμα της εκπαίδευσης στελεχών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης καθώς και της ανταλλαγής εμπειριών με την ευρωπαϊκή δημόσια διοίκηση.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από ενδεχόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ρευμάτων από την Αφρική και ειδικότερα από τη Λιβύη καθώς και η ανάγκη τήρησης από την Τουρκία της ευρωπαϊκής συμφωνίας για την επαναπροώθηση των προσφύγων.