Μισθολογικά ήταν κυρίως τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση, στο υπουργείο Εσωτερικών, του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη και αφορούν τις μετατάξεις προσωπικού και το νέο μισθολόγιο, θέμα, ωστόσο, για το οποίο η κυβέρνηση δεν είναι ακόμη έτοιμη να συζητήσει. Η θέση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο συγκεκριμένο θέμα είναι ίδια με εκείνη της ΑΔΕΔΥ, δηλαδή ζητείται κατώτερος μισθός 1.400 ευρώ και άρση των ανισοτήτων, ενώ εκφράζεται διαφωνία με την προοπτική νέων περικοπών.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους γνωστοποίησαν στον υπουργό πως υπάρχουν δήμαρχοι, οι οποίοι, ενώ εισπράττουν την κρατική χρηματοδότηση, δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Ο υπουργός, σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο, υποσχέθηκε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διασφαλίζονται, τόσο η μισθοδοσία, όσο και οι εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.