Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασιών με τους Οικολόγους, αλλά και άλλα κόμματα, κάτω από προϋποθέσεις, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πρόσφορος για την ανάπτυξη συνθέσεων, συνεργασιών και συμμαχιών, με συγκεκριμένα κριτήρια, αλλά ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί προανάκρουσμα και διαμόρφωση συμμαχιών σε άλλο επίπεδο.

«Λέμε ναι στις συνεργασίες, αλλά στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων, πολιτικών δεσμεύσεων και σε κάθε περίπτωση και φερέγγυων προσώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι, με τη δημιουργία του νέου κόμματος απειλείται με «ιταλοποίηση» και με διάσπαση η ελληνική αριστερά, είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει την «πολιτική ευρυχωρία», ενώ επέκρινε όσους τη χαρακτηρίζουν «μικρό ΠΑΣΟΚ».

Στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, η πρώτη συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη.