«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό από το να εφαρμόσουμε τους νόμους με απόλυτη ευαισθησία για την ζωή των ανθρώπων».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών του Μεγάρου Υπατία στο πλαίσιο συζήτησης ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθανάσιου Πλεύρη, για τη σχέση λαθρομεταναστών και αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Ο κ. Παπουτσής αφού επιτέθηκε κατά συγκεκριμένων πολιτικών χώρων που εκμεταλλεύονται ξεκάθαρα τον αγώνα αυτών των ανθρώπων , φρόντισε να πάρει αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, σημειώνοντας τεχνηέντως ότι «η κυβέρνηση διά του αρμοδίου υπουργού που εξ όσων γνωρίζω είναι ο υπουργός Εσωτερικών θα έχουν αργότερα συνάντηση για το θέμα».

«Στο Μέγαρο Υπατία, αυτοί που θέλουν αν εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα , κατευθύνουν αυτούς τους ανθρώπους ώστε να υπάρξει νεκρός και μετά να επικρατήσει μπάχαλο», επεσήμανε ο βουλευτής, άποψη από την οποία ο υπουργός κράτησε αποστάσεις.

«Θα μου φαινόταν», είπε, «αδιανόητο να υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική επιδίωξη για νεκρό. Υπάρχουν κάποιοι που επιδιώκουν σύγκρουση και εμπλοκή της αστυνομίας. Εγώ έχω δώσει εντολή για τήρηση του νόμου».

Στο επίμαχο αίτημα των μεταναστών για νομιμοποίηση, ο κ. Παπουτσής διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να γίνει μαζική νομιμοποίηση και ότι οι συναρμόδιοι Υπουργοί, Εσωτερικών κ. Ραγκούσης και υφ. Εργασίας Άννα Νταλάρα προσπαθούν να βρουν συνολικά λύση για το θέμα των μεταναστών στη χώρα μας.

«Αν οι απεργοί πείνας δεν αποδεχτούν την πρόταση για παράταση της παραμονής τους στη χώρα μας για άλλους έξι μήνες τότε είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τους νόμους», κατέληξε ο υπουργός.