Στις κύριες προκλήσεις της δημαρχίας του αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθήνας, Χάρης Δούκας, μιλώντας στο Newsbeast και τον Βίκτωρα Μοντζέλλι, από το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ενώ τόνισε τα βήματα που έχουν γίνει για την επίλυσή τους.
Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο παραμένει το μεγαλύτερο για την πόλη. Όπως ανέφερε, «το κυκλοφοριακό παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα», και εξήγησε ότι για την αντιμετώπισή του έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες, όπως η αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών και η δημιουργία νέων μεγάλων πάρκινγκ.
Παρά την έντονη πίεση για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, ο κ. Δούκας στάθηκε και στο ζήτημα της καθαριότητας, το οποίο από το νούμερο ένα πρόβλημα έχει πέσει στο τρίτο. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι για να επιτευχθεί αυτό, η πόλη επένδυσε σε νέο εξοπλισμό, όπως μικρά και εκσυγχρονισμένα μηχανήματα, που επιτρέπουν την ταχύτερη και συχνότερη καθαριότητα των δρόμων και των πλατειών. «Έχουμε επενδύσει πολύ περισσότερο, έχουμε προσλάβει περισσότερο προσωπικό και καταφέραμε να έχουμε μεγαλύτερη συχνότητα στις εργασίες», υπογράμμισε ο κ. Δούκας.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο έργο που αφορά την ανάπτυξη του πράσινου στην πόλη. Ο δήμαρχος τόνισε το σημαντικό έργο της δενδροφύτευσης, με στόχο τα 25.000 δέντρα στην πενταετία, και ανέφερε ότι ήδη έχουν φυτευτεί 12.000 δέντρα. Επιπλέον, ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στα έργα που σχεδιάζονται για την ανάπτυξη νέων πνευμόνων πρασίνου στην πόλη, όπως ο Βοτανικός Κήπος.
O ίδιος μίλησε και για τις πρωτοβουλίες που αφορούν την τοπική επιχειρηματικότητα. «Είμαι σε συνεχή επαφή με τα επιμελητήρια», ανέφερε, εξηγώντας ότι η δημοτική αρχή έχει αναλάβει σημαντικές δράσεις για να ενισχύσει τη διασύνδεση των startuppers και των τοπικών επιχειρήσεων, όπως τα Παναθήναια και το Innovathens. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η Αθήνα διαθέτει πολλά δυναμικά μυαλά και εξαιρετικές δυνατότητες στον τομέα της καινοτομίας.
Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε επίσης στο πολιτικό του μέλλον, λέγοντας ότι «παλεύει κάθε μέρα να αποδείξει ότι θα πραγματοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί». Όταν ρωτήθηκε αν θα διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία, δήλωσε ότι η πόλη θα έχει την ευκαιρία να συγκρίνει το έργο του με το έργο του Κώστα Μπακογιάννη. «Οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο τι άφησε ο κύριος Μπακογιάννης και τι θα έχω αφήσει και εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
