Ανασχηματισμός αμέσως μετά την κρίσιμη σύνοδο της 25ης Μαρτίου; Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr ο Γ. Παπανδρέου έχει ήδη στο συρτάρι του δύο εναλλακτικά σενάρια ανασχηματισμού.

Μια ισχυρή ομάδα επιτελών του Μαξίμου ,προτείνει ανασχηματισμό αμέσως μετά τη κρίσιμη σύνοδο της 25ης Μαρτίου όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών. Τα επιχειρήματα είναι πολιτικά αλλά και επικοινωνιακά.

Πρώτον τίθεται ευθέως θέμα συντονισμού αλλά και «κούρασης πολλών υπουργών». Στο φάκελο άλλωστε που παρέδωσαν στον Γ. Παπανδρέου υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα υπουργών και υπουργείων με χαρακτηριστικές καθυστερήσεις.

Επικοινωνιακά ένας ανασχηματισμός μετά την σύνοδο θα καλύψει -έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν- τα όποια δυσμενή αποτελέσματα της συνόδου για την Ελλάδα και θα δώσει την αίσθηση ότι η κυβέρνηση ανασυντάσσεται για να δώσει την μάχη. «Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά -σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι- τότε ακόμα καλύτερα μια κίνηση ανασχηματισμού θα δώσει νέα ώθηση».

Τις τελευταίες ημέρες όμως κερδίζει έδαφος και το σενάριο ενός ανασχηματισμού πριν την σύνοδο του Μαρτίου παρά το πιεστικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Και τα δύο σενάρια υπέρ του ανασχηματισμού πάντως έχουν έντονο χαρακτήρα προεκλογικής προετοιμασίας παρά το ότι οι επιτελείς του Μαξίμου επιμένουν ότι «ο πρωθυπουργός έχει αποκλείσει και δημόσια κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών».

Όπως κι αν έχει το μείζον πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το πρόβλημα συντονισμού που υπάρχει στην κυβέρνηση. Πρόβλημα που το παραδέχονται πλέον και δημόσια κορυφαία στελέχη όπως ο Θ. Πάγκαλος, ο Γ. Φλωρίδης , ο Α. Κακλαμάνης κ.α.