Το συνέδριο των αρχηγών των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Η Ομάδα των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο, Μάρτιν Σουλτς, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συνεδρίαση της πριν την σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου τον Απρίλιο του 2011 στην Αθήνα, το τετραήμερο από 28 έως και 31 Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν, θα βρίσκεται, μαζί με τους αρχηγούς όλων των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης, στην Αθήνα, για τη διεξαγωγή του συνεδρίου τους, στο Ζάππειο, 4η και 5η Μαρτίου 2011.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ενημέρωση των ευρωπαίων σοσιαλιστών, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., που θα έχει στο μεταξύ πραγματοποιηθεί, θα κάνει ο έλληνας πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου.

Από τις 28 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2011, στην Αθήνα, θα βρίσκονται επίσης, οι 190 ευρωβουλευτές, που αποτελούν την Ομάδα των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη συνεδρίαση τους, πριν τη σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου τον Απρίλιο του 2011 στο Στρασβούργο.

Επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών θα είναι ο πρόεδρος της Μάρτιν Σουλτς και ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και αρχηγός της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει προγραμματισθεί να γίνει μία ευρεία συζήτηση για το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη, με κεντρικό ομιλητή τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωσταντίνου.