Aνακριβή χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα του Τύπου που τον εμφανίζουν ως τον «ταμία» του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Μπέλτσιος, ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων από τη Γερμανία, υπόθεση για την οποία γίνεται διπλή δικαστική έρευνα σε Ελλάδα και Γερμανία.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, με την οποία επιφυλάσσεται να προσφύγει και στη δικαιοσύνη αναφέρει:

«Τα δημοσιευόμενα σε Κυριακάτικη εφημερίδα για το πρόσωπο και την εμπλοκή μου στην υπόθεση των υποβρυχίων είναι ανακριβή αποκυήματα φαντασίας. Ουδέποτε υπήρξα ταμίας οποιουδήποτε, ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε προμήθεια ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε ομάδα ή Τeam Α και ουδέποτε υπήρξα εκπρόσωπος εταιρείας ή προσώπου σε αυτή την υπόθεση.

Η διοχέτευση αυτών των ψευδών πληροφοριών γίνεται από εμπλεκόμενους στο πλαίσιο είτε δικαστικής διαμάχης για επίλυση ιδιωτικής διαφοράς είτε απολογίας κατηγορούμενων, με προφανή στόχο την προάσπιση ατομικών συμφερόντων ή την απόκρουση βαρύτατων ποινικών κατηγοριών.

Για το διάστημα της συμμετοχής μου σε κυβερνητικές θέσεις είμαι περήφανος γιατί υπηρέτησα με απόλυτη αφοσίωση στα καθήκοντα μου με διαφάνεια και εντιμότητα.

Μετά την οικειοθελή αποχώρησή μου από την ενεργό πολιτική δράση το 1990, ασκώ διαφανή και έντιμη επιχειρηματική δραστηριότητα ως πολιτικός μηχανικός με διάφορες γνωστές στις δημόσιες αρχές εταιρικές μορφές.

Με την εταιρεία Ferrostaal είχα από το 2000 έως το 2003 νόμιμη επιχειρηματική συνεργασία, με γραπτή συμφωνία που είχε κατατεθεί στην οικεία ΔΟΥ και αφορούσε αποκλειστικώς και μόνο έργα υποδομής στη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με εξοπλισμούς,
έργα και προμήθειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το εμφανιζόμενο σε ορισμένα ΜΜΕ ευφάνταστο σενάριο με τον κεντρικό ρόλο, που μου αποδίδεται, θα καταρρεύσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, όπου τελικώς αποκαλύπτεται η αλήθεια και προστατεύεται η τιμή κάθε θιγόμενου πολίτη.»