Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο «σε μία εγκάρδια και ουσιαστική συζήτηση για το έργο και τις προκλήσεις του Πατριαρχείου».
Σύμφωνα με την Πλεύση Ελευθερίας «κατά τη συνάντηση, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ενημερώθηκε απευθείας από τον Παναγιότατο για την κατάσταση του Πατριαρχείου, την Ομογένεια, τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, αλλά και τους Έλληνες της διασποράς που υπάγονται στην πνευματική του ευθύνη».
«Η Ζωή υπογράμμισε την αταλάντευτη στήριξη του κινήματος στις αξίες της αγάπης, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι η πλούσια πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά του Πατριαρχείου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Οικουμενικού Πολιτισμού. Τέλος, εξέφρασε την πρόθεση της Πλεύσης Ελευθερίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων ανά την υφήλιο, με κοινό στόχο την ειρήνη και την πολιτιστική σύνδεση των λαών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.