Δεν έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για το δημόσιο τομέα και κατ’ επέκταση τους δημοσίους υπαλλήλους η σημερινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, και τους εκπροσώπους της τρόικας.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, δεν προέκυψαν διαφωνίες παρατηρήσεις ή ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας στα όσα έχει προγραμματίσει και έχει εξαγγείλει το υπουργείο Εσωτερικών για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και φιλικό για τον πολίτη δημόσιο τομέα.

Ο κ. Ραγκούσης διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν την τρόικα να απαιτεί η μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο να μετατραπεί σε εφτά αποχωρήσεις.

Τόνισε ότι ούτε τέθηκε τέτοιο θέμα, ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και το ίδιο ισχύει και για όσα έχουν ακουστεί για περαιτέρω μείωση της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου.

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης ενημέρωσε τους ξένους αξιωματούχους για την πορεία του προγράμματος «Καλλικράτης», το νέο ενιαίο μισθολόγιο και γενικότερα τις πολιτικές που ακολουθεί το υπουργείο Εσωτερικών για την αναμόρφωση του κράτους.