Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στο περιεχόμενο της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Σαμαράς, είπε ότι «θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός και ευτυχής που μπορεί να μιλά, να ασκεί κριτική και να κάνει αναπτυξιακές σκέψεις, πάνω στην ασφάλεια που του παρέχουν τα 110 δισ. και του χρόνου ηρεμίας, που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξασφάλισαν με μαραθώνιες επαφές και έντονες διαπραγματεύσεις, τη στιγμή μάλιστα που το δικό του κόμμα εγκατέλειπε τη χώρα, φυγομαχώντας».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Μπορεί, ακόμα, να δηλώνει “δικαιωμένος” από τη συνολική ευρωπαϊκή λύση που προωθείται, χάρη στην ανορθωμένη αξιοπιστία, το σχέδιο και τις σοβαρές προτάσεις που καταθέτει η χώρα μας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, την ίδια στιγμή που το κόμμα του παραμένει από αμέτοχο ως και αρνητικό.

Μπορεί, εκ του ασφαλούς, να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη την ίδια στιγμή που το κόμμα του, με την ψήφο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προστατεύει τους τραπεζικούς κολοσσούς του εξωτερικού».