Για υποκρισία που περισσεύει σε αυτό τον τόπο και η οποία έχει διαπεράσει και το πολιτικό σύστημα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην υπόθεση των μεταναστών που είχαν καταλύσει στη Νομική Σχολή.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εξήρε τη στάση που κράτησαν το ΚΚΕ και οι Οικολόγοι Πράσινοι και πρόσθεσε πως «όλοι οι υπόλοιποι το μόνο που έκαναν αυτές τις μέρες ήταν να επενδύουν στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Λες και αυτοί οι 250-300 άνθρωποι που έφτασαν στο ακρότατο σημείο διεκδίκησης, μέσα από απεργία πείνας, είναι εγκληματίες. Ποιο είναι το έγκλημά τους; Το έγκλημά τους είναι ότι κατάφεραν να επιζήσουν στο Αιγαίο και τον Έβρο; Ότι ζουν τόσα χρόνια στην Ελλάδα, καθαρίζουν τα σπίτια μας, μαζεύουν τις ελιές, φυλάνε τους δικούς μας ασθενείς; Το έγκλημά τους είναι ότι διεκδικούν χαρτιά για να ζουν με αξιοπρέπεια, νόμιμα;».

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψη στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ογκώδες, τεράστιο. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Θα ήθελα μετά απ’ αυτή την τριήμερη περιπέτεια να συγχαρώ για την ψυχραιμία και την αξιοπρέπεια που επέδειξαν, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ιδιαίτερα τον Πρύτανη του κ. Πελεγρίνη».

Τέλος, κάλεσε τις δυνάμεις που έφεραν στη χώρα μας «το μνημόνιο, την κυβέρνηση και την ακροδεξιά αλλά και όσους επιχείρησαν αυτές τις μέρες να πολλαπλασιάσουν τα μηνύματά τους, μηνύματα μίσους, να σταματήσουν να επενδύουν στο μίσος για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Γιατί όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».