Τη δημιουργία ενός διαδικτυακού συστήματος παρακολούθησης των υπουργείων προκειμένου να ελέγχεται το κατά πόσο ενσωματώνουν τις κοινοτικές οδηγίες στο εθνικό μας δίκαιο, ανακοίνωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μετά από εντολή του Γιώργου Παπανδρέου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συντονίζει τα αρμόδια υπουργεία, με στόχοι να μειωθούν οι παραβάσεις του κοινοτικού δικαίου και τα σχετικά πρόστιμα που καλείται να καταβάλλει η χώρα μας.

«Το σύστημα παρακολούθησης ενσωμάτωσης κοινοτικών οδηγιών αποτελεί μια καινοτομία της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης που αποδεικνύει τη διαφορετική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων σε σχέση με το παρελθόν, αφού πλέον αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες για την συστηματοποίηση και την παρακολούθηση των κυβερνητικών δράσεων, αλλά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους ανά υπουργείο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το σύστημα αναπτύχθηκε με μηδενικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο, καθώς χρησιμοποιήθηκαν η τεχνογνωσία και οι υποδομές του γραφείου του αντιπροέδρου, του γραφείου διεθνών και κοινοτικών θεμάτων της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης και της νομικής διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών.