Επιστολή με την οποία προαναγγέλλει την προσφυγή του Δημοσίου στη Δικαιοσύνη για αποζημιώσεις, αλλά και ζητά τη συνεργασία της Siemens για να πέσει φως στα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας και τη διακίνηση πολιτικού χρήματος απέστειλε σήμερα στη γερμανική εταιρεία η κυβέρνηση, διά του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.

«Η Ελληνική Δημοκρατία θα αναζητήσει με κάθε πρόσφορο μέσο την ανόρθωση της δικής της άμεσης ζημίας από τις φαύλες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν από την εταιρία σας. Το ίδιο προφανώς αναμένεται να πράξουν και οι διοικήσεις των ζημιωθέντων εταιριών όπως επιβάλλει ο νόμος».

Με τις γραμμές αυτές, ο Χ. Παμπούκης δίνει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης απέναντι στο γερμανικό κολοσσό, λίγες μόλις ώρες πριν την υποβολή και δημοσιοποίηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής.

Στην επιστολή του προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Παναγιώτη Ξυνή, ο κ. Παμπούκης ξεκαθαρίζει εξαρχής ότι επικοινωνεί μαζί του «εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού» και τονίζει ότι για να γυρίσει η σελίδα θα πρέπει να προηγηθεί η πλήρης εκκαθάριση και έρευνα της υπόθεσης.

Διαβάστε την επιστολή Παμπούκη